Om RUT-avdraget

En lägre kostnad för arbeten i hemmet

Alla myndiga privatpersoner har möjlighet att använda ett speciellt skatteavdrag för att sänka kostnaden för att anlita professionell hjälp för det som kallas hushållsnära tjänster, det vill säga allt från städning till barnpassning. Från den 1 juli 2019 har alla, oavsett ålder, rätt att som mest dra av 50 000 kronor varje kalenderår förutsatt att man uppfyller de krav som är nödvändiga. Bland annat måste man skatta i Sverige på sina inkomster och lämna korrekta uppgifter till den som utför tjänsten.

Städhjälp är ett godkänt arbete

Om du anlitar oss på Flyttstäd Västerås för att exempelvis putsa fönster, storstäda eller för regelbunden veckostädning får du använda RUT-avdraget. Det kommer sänka den kostnad vi debiterar för vårt arbete med 50 %. Det är viktigt att du bor i bostaden åtminstone under en del av året, men det innebär också att du kan använda subventionen när vi städar på sommarstugan eller i en lägenhet som du använder när du veckopendlar.

F-skatt eller A-skatt

Det är möjligt att både anlita ett företag som betalar F-skatt eller en privatperson som betalar A-skatt och använda avdraget. Om du vänder dig till oss betalar du enbart 50 % av våra egentliga kostnader och vi tar på vårt ansvar att skicka in nödvändig dokumentation och rapportering till Skatteverket.